Die Koronavirus

Die Koronavirus bring skrik en vrees oor die wêreld. In China het die bekampings- en voorkomingsmetodes, drastiese afmetings aangeneem. Mense, gesinne, studente is beperk tot hul blyplekke en slegs een familielid mag die huis verlaat om te gaan kos koop. In Wuhan is daar net een Supermark oop vir 11 milj. inwoners. Daar word spesiale hospitale in China gebou vir die behandeling van pasiënte. Dit is ’n epidemie wat verskriklike gevolge het en nog kan hê. Maar die vraag is altyd, hoe moet ons as Christene dit verstaan en daaroor dink? Ons moet weet dat ons altyd onder die genade van God alleen leef. Ons moet ook weet dat ons in lewe en sterwe aan ons Here Jesus Christus behoort. Daarom moet ons biddend ook met hierdie saak handel en bid vir God se genade. Die lewe moet met respek hanteer word en Christelike liefde moet teenoor almal uitgedra word.

Die Skrif is duidelik daaroor dat daar swaarkry gaan kom. As ons Mat 24,25 lees, dan lees ons die profetiese redes van rampe en vervolging en verdrukking wat daar sal wees. Maar ons moet nie nou dink hierdie Koronavirus is noodwendig die aanbreek van die laaste plae voor die wederkoms nie, daar was al baie groot en baie ernstige plae voorheen. Dink maar aan die groot griep in vroeë 1900 toe die sogenaamde “Drie-daggriep” in Suid Afrika uitgebreek het en meer as 350 000 Suid Afrikaners dood is. Dit was ’n verskriklike tragedie en hartseer. (https://www.vryeweekblad.com/wetenskap-en-tegnologie/2019-04-19-die-groot-griep-vergete-stemme-se-stories-van-seer-herleef/)

Wat kan ons as gemeente doen? Ons kan en moet vir hierdie saak bid. Daar is van ons broers en susters in die geloof, wat in China onder hierdie verskriklike plaag deurloop. Kom ons bid….

  • Dra almal, die siekes, die mediese personeel en die hele bevolking aan God op.
  • Bid vir wysheid en insig by almal rondom hierdie saak.
  • Bid dat die evangelie uitgedra sal word ook onder hierdie omstandighede oor die hele wêreld.
  • Bid vir God se genade omdat Hy alleen die Groot Geneesheer is.

Mag ons almal biddend ons voor God verootmoedig en mag sy genade vir ons almal genoeg wees.

ds. Gerrit