Wat beteken dit om ’n dissipel van Jesus te wees?

Skriflesing: Luk 14:25-35 (1953-vertaling)
Teksvers: Luk 14:26,27

  1. Dissipelskap is nie opsioneel nie. Wanneer Jesus oor dissipelskap praat, draai Hy om en praat met die groot menigte. Dit beteken dat nie net sekere gelowiges nie, maar dat elke gelowige oral en altyd ’n dissipel van Jesus moet wees.
  2. Dissipelskap verander jou agenda. Jesus moet die voorkeur in ons lewe kry. Gelowiges leef nie vir hulle eie agenda nie, maar vir God se agenda.
  3. Dissipelskap is ’n verbintenis. Elke gelowige moet weet dat dit opofferings vra om Jesus te volg. Dissipelskap vra dat gelowiges die somme maak om Hom te volg, en die verbintenis maak om dit te doen.
  4. Dissipelskap maak ’n verskil in die wêreld. Om ’n verskil te maak in die wêreld moet gelowiges nie soos sout wees wat gemeng is met onsuiwerhede nie. Ons moet nie gemeng wees met ons eie idees of ’n wêreldse agenda nie

Laai af